facebookpixel

TERAPI GELOMBANG KEJUTAN ADALAH RAWATAN YANG SELAMAT, TIDAK INVASIF DAN SAKIT UNTUK RAWATAN MATI PUCUK

PENYELESAIAN BAGI MASALAH MATI PUCUK TIDAK SEMUDAH INI

TERIMA KASIH KEPADA DOKTOR KAMI

Mati pucuk biasanya disebabkan oleh aliran darah rendah ke zakar atau masalah dengan saraf yang mengawal ereksi. Masalah ini juga disebabkan oleh beberapa faktor lain seperti pengerasan pada arteri, tekanan darah tinggi, dan kolesterol yang tinggi atau diabetes. Keadaan ini menyempitkan saluran darah dan mengurangkan aliran darah ke zakar atau merosakkan saraf bagi ereksi.

Kelaziman mati pucuk mengikut peringkat umur
Peringkat umur bagi lelaki yang mengalami masalah mati pucuk

SEKIRANYA ANDA MEGESYAKI BAHAWA ANDA MEMPUNYAI MASALAH MATI PUCUK DAN INI MEMPENGARUHI SECARA FIZIKAL DAN MENTAL,

JANGAN TUNGGU LAGI!

DAPATKAN RAWATAN HARI INI!

PELBAGAI FAKTOR-FAKTOR BERISIKO YANG BOLEH MENYEBABKAN MATI PUCUK

TERMASUK:

Medical condition icon

Keadaan Perubatan

Smoking icon

Merokok

Obesity icon

Obesiti

Certain medical treatment icon

Rawatan Perubatan Tertentu

Injuries

Kecederaan

Medication icon

Ubat-Ubatan

Psychological conditions icon

Keadaan Psikologi

drug and alcohol use icon

Penggunaan Dadah dan Alkohol

Kami membantu anda mengenal pasti penyebab utama bagi mati pucuk dengan ujian menyeluruh dan menawarkan cara untuk merawat mati pucuk. Bagi kebanyakan lelaki, mati pucuk disebabkan oleh beberapa gaya hidup. Klinik kami menekankan kepada perubahan gaya hidup sihat dan gaya hidup terapi dengan banyak pilihan rawatan yang dapat membantu anda menangani masalah ini.

RAWAT MASALAH DAN BUKAN GEJALA

LEBIH KUAT, LEBIH KERAS DAN LEBIH SELESA DENGAN RAWATAN KAMI

Ujian klinikal telah menunjukkan peningkatan yang signifikan dalam fungsi ereksi dalam beberapa jangka waktu selepas rawatan.

RAWATAN BAGI MASALAH MATI PUCUK

Dornier Aries machine image

TERAPI SHOCKWAVE ATAU GELOMBANG KEJUTAN

TERAPI GELOMBANG KEJUTAN EKSTRASORPOREAL RENDAH : RAWATAN BUKAN INVASIF

Terapi Gelombang Kejutan Ekstrasorporeal Rendah (Li-ESWT) adalah rawatan yang tidak invasif dan tidak memerlukan ‘Anestesia’. Gelombang kejutan akan dihantar ke luar badan ke kawasan yang tidak selesa dengan menggunakan kombinasi biofeedback dan kaedah “Point and Shoot”, memicu mekanisma pembaikan badan sendiri untuk memulakan penyembuhan semula jadi.

PENGGUNAAN YANG MUDAH

Dengan saluran tenaga SmartFocus ™, kedalaman tisu yang luas dapat ditangani secara serentak, dari tisu superfisik ke tisu yang lebih dalam, tanpa perlu melakukan perubahan pad gel yang rumit dan memakan masa yang lama semasa rawatan.

DIPATENKAN OLEH TEKNOLOGI SMARTFOCUS™ OLEH DORNIER

Teknologi Dornier Aries SmartFocusTM memancarkan gelombang tenaga dalam saluran rangsangan yang luas dan mendalam lantas merawat semua struktur ereksi dari kawasan dangkal di batang zakar hingga ke tisu yang lebih dalam di pelvis.

PROSEDUR: BAGAIMANA IA BERFUNGSI

Session length icon

Panjang Sesi: 15 hingga 20 minit

Session time icon

Prosedur tidak invasif dijalankan oleh  Doktor yang terlatih. Diterapkan ke kawasan zakar dan ini mendorong pertumbuhan saluran darah baru di zakar untuk meningkatkan fungsi ereksi.

Icon for device treatment

Disarankan agar prosedur ini diulang antara 5 hingga 6 kali atau lebih (sekali atau dua kali seminggu) untuk mendapatkan hasil yang terbaik.

HUBUNGI KAMI SEKARANG

SOALAN LAZIM

Rawatan ini dijalankan 6 kali, sekali atau dua kali seminggu selama 15-20 minit dalam pejabat Doktor. Dengan menggunakan aplikator Dornier Aries SmartFocusTM dan gel ultrasound, Doktor akan menggunakan gelombang kejutan di seluruh permukaan batang zakar dan saluran darah anda.

Sebilangan besar pesakit melaporkan peningkatan beberapa minggu setelah mereka memulakan rawatan.

Gelombang kejut membuat perubahan struktur dalam tisu zakar sementara ubat oral hanya mempunyai kesan pelebaran sementara. Oleh itu pil harus diambil apabila diperlukan sedangkan gelombang kejutan mempunyai kesan yang lebih tahan lama.

Menggunakan gelombang kejut untuk merawat mati pucuk adalah pilihan rawatan yang sangat baru. Doktor menganggap bahawa masa peningkatan bergantung pada keparahan bagi masalah mati pucuk dan usia pesakit yang berkisar antara 6-24 bulan atau lebih lama.

Tidak. Namun, anda mungkin merasakan gelombang dan mendengar peranti berfungsi. Doktor akan memastikan keselesaan anda sepanjang rawatan.

Tidak. Komplikasi sangat jarang berlaku dan mungkin termasuk lebam ringan atau luka kulit kecil yang sembuh di dalamnya beberapa hari tanpa rawatan. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa kontra-indikasi di mana terapi gelombang kejut mesti dilakukan tidak dipakai. Berhubung dengan Doktor anda untuk mengetahui sama ada rawatan gelombang ini sesuai untuk anda.

Tidak. Anda boleh meneruskan aktiviti harian seperti biasa sejurus selepas rawatan. Pantang larang dalam seksual adalah tidak diperlukan.

Biasanya tidak. Sebagai pesakit yang diinsuranskan secara peribadi, anda mungkin ingin bertanya kepada insurans kesihatan anda sama ada ia melindungi terapi gelombang kejutan atau sebaliknya.

MENGENAI PUSAT KAMI

merchants

CAWANGAN

Sunway geo
A02-01, Sunway Geo Avenue,
Jalan Lagoon Selatan,
Bandar Sunway,
47500 Petaling Jaya,
Selangor, 
Malaysia.

Bangsar
160, Jalan Maarof,
59100 Bangsar,
Kuala Lumpur.

WAKTU OPERASI

Isnin-Ahad :9 Pagi -6 Petang
Cuti Umum: Tutup

HUBUNGI

[player id=1638]

CAWANGAN

Sunway Geo
A02-01, Sunway Geo Avenue,
Jalan Lagoon Selatan,
Bandar Sunway,
47500 Petaling Jaya,
Selangor, Malaysia.

Bangsar
160, Jalan Maarof,
59100 Bangsar,
Kuala Lumpur.

WAKTU OPERASI

Isnin-Ahad: 9 Pagi – 6 Petang
Cuti Umum: Tutup

MENGENAI PUSAT KAMI

HUBUNGI

MERCHANTS

[player id=1638]

CONSULT US NOW

Scroll to Top